Platelet-Rich Plasma (PRP) Isolation Kit For Ovarian Use
خلاصه
کاربرد: کیت رپرونکست برای جداسازی PRP جهت تزریق اتولوگ داخل تخمدانی برای کاربردهای درمان ناباروری طراحی شده است.
REF: RS-PRP-01
بروشور کیت جداسازی پلاسمای تخمدان (دانلود) گزارش آزمون طول عمر بسته بندی کیت جداسازی پلاسمای تخمدان(دانلود)
اطلاعات کلی
کاربرد: کیت رپرونکست برای جداسازی PRP جهت تزریق اتولوگ داخل تخمدانی برای کاربردهای درمان ناباروری طراحی شده است. پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) یکی از مهمترین مشتقات خون می باشد. پلاکت ها دارای بیش از 20 نوع فاکتور رشد و مولکول های پروتئینی دیگر شامل سایتوکاین ها و کموکاین ها می باشند که در فرآیندهایی همچون تکثیر، تمایز و بازسازی سلولی نقش دارند. قابلیت درمانی PRP به میزان فاکتورهای زشد موجود در پلاکت ها وابسته است که مهمترین آن ها عبارتند از: فاکتور رشد مشتق از پلاکت (PDGF) فاکتور رشد تغییر دهنده بتا (TGFB)، فاکتور اندوتلیان عروقی (VEGF)، فاکتور رشد شبه انسولینی (IGF-1) و فاکتور رشد هپاتوسیت (HGF). پلاکت های موجود در PRP با اضافه شدن عوامل فعال کننده ویژه همچون ترومبین و کلرید کلسیم که در القا و تحریک روند آزادسازی فاکتورهای رشد از گرانول های موجود در آن ها نقش دارند، شروع به ترشح فاکتورهای رشد می نمایند. در طول دهه گذشته، پتانسیل درمانی PRP و خصوصیات ترمیمی حاصل از آن در زمینه های مختلف علم پزشکی از جمله درمان ناباروری، جراحی بازساختی و پلاستیک، جراحی دهان و دندانپزشکی، پشم پزشکی، کاشت مو و ارتوپدی مورد استفاده قرار گرفته است.
شرایط و مدت زمان نگهداری: اجزاي كيت در دماي اتاق نگهداري شوند.
اندیکاسیون ها:کمک به بازیابی عملکرد تخمدان در بیماران دچار یائسگی زودرس (POF) و کمک به بهبود عملکرد تخمدان در بیماران دچار پاسخ ضعیف تخمدان در سیکل های درمانی کمک باروری (ART). به دلیل پر هزینه و زمانبر بودن سیکل های ART و با توجه به اثرات مفید و ایمن روش های نوین مبتنی بر PRP در افزایش میزان موفقیت درمان ناباروری، امروزه استفاده از PRP در اکثر کلینیک های درمان ناباروری توصیه می گردد.
روش استفاده کارایی پروتکل زیر برای کیت رپرونکست برای جداسازی PRP جهت تزریق اتولوگ داخل تخمدانی برای کاربردهای درمان ناباروری طراحی شده است و این پروتکل صرفاً به عنوان یک مثال ارائه میگردد:
1- ابتدا نیدل پروانه ای و سوزن ونوجکت به هولدر ونوجکت وصل شود. 2- محل خونگیری با پد الکلی به صورت دورانی از مرکز به حاشیه ضد عفونی گردد. 3- نیدل پروانه ای به آرامی وارد ورید شده و با اتصال لوله های A به هولدر ونوجکت فرآیند خونگیری به میزان ml40 انجام شود (از پر شدن کامل لوله خودداری شود). 4- لوله های حاوی خون و ماده ضد انعقاد به آرامی چندین بار سروته شوند. 5- لوله های حاوی خون با دور g or RCF 150 به مدت 10 دقیقه سانتریفیوژ گردند. برای حفظ تعادل، لوله ها می بایست به صورت متقارن در سانتریفیوژ قرار داده شوند. 6- برداشت آرام پلاسمای رویی و لایه بافت کوت (لایه سفید رنگ روی لایه گلبول های قرمز) با استفاده از آنژیوکت و سرنگ ml10 (جهت تسهیل روند برداشت پلاسما، از یک سرسرنگ برای حذف فشار منفی داخل لوله استفاده شود). 7- انتقال پلاسما به لوله های B و سانتریفیوژ با دور g or RCF 1200 به مدت 15 دقیقه (در پایان این مرحله رسوب سفید رنگ در کف لوله قابل مشاهده است). 8- برداشت پلاسمای رویی با استفاده از آنژیوکت بطوریکه میزان ml 5/1 از پلاسما روی رسوب سفید رنگ باقی بماند. 9- سروته کردن بسیار آهسته لوله ها جهت جدا و همگن شدن رسوب سفید رنگ در ml 5/1 از پلاسمای باقیمانده (اعمال سرعت بالا در انجام این مرحله منجر لیز شدن پلاکت ها می شود، لذا بطور معمول مدت زمان مورد نیاز برای این مرحله در حدود 15-10 دقیقه می باشد). 10- برداشت حجم مورد نیاز از PRP با استفاده از سررنگ های انسولین جهت تزریق.
محتویات کیت:هر کیت دارای محتویات مورد نیاز جهت جداسازی PRP از خون وریدی از یک فرد می باشد. اجزای کیت عبارتند از:
1-نیدل پروانه ای 2-هولدر ونوجکت 3- سوزن ونوجکت 4-لوله ونوجکت ml10 حاوی ماده ضد انعقاد (A Tube) 5- لوله ونوجکت ml10 حاوی ماده ضد انعقاد (B Tube) 6- آنژیوکت 7- سرنگ ml10 (2عدد) 8- سرنگ انسولین (2عدد) 9- سر سرنگ (2عدد) 10- پد الکلی (2عدد) 11- بروشور کیت
سایر مواد و وسایل مورد نیاز جهت جداسازی PRP 1-سانتریفیوژ 2-گارو 3-دستکش و ماسک
هشدارها
1- از باز شدن درب لوله ها طی فرآیند، اکیدا خودداری شود. 2- از تماس محتویات لوله ها با پوست و چشم و نیز استنشاق آن ها اکیدا خودداری شود. 3- در هنگام استفاده از وسایل نوک تیز و برنده، جانب احتیاط جهت جلوگیری از رخداد نیدل استیک رعایت گردد. 4- طی فرآیند جداسازی، از وسایل حفاظت شخصی شامل روپوش، دستکش و ماسک استفاده گردد. 5- دفع پسماندها با رعایت اصول ایمنی آزمایشگاه صورت گیرد. 6- از خوردن و آشامیدن در حین کار اکیدا خودداری شود.