1-بیمار در موقعیت لیتوتومی بر روی تخت جراحی قرار داده شود و با نظر پزشک، بیهوشی به روش موضعی یا عمومی انجام شود.
2-نیدل با دقت و با حفظ شرایط استریل از بسته بندی خارج گردد.
3-نیدل از نظر تیزی نوک آن و سالم بودن تیوب متصل به آن بررسی شود.
4-تیوب نیدل به پمپ خلاء متصل شود. انتخاب میزان خلاء مورد استفاده با یک گیج خاص نیدل و یا نوع نیدل به تشخیص پزشک معالج انجام گردد.
5-ست نیدل به وسیله نگهدارنده سیلیکونی به لوله جمع آوری متصل شود ( این نگهدارنده برای لوله 14 میلی لیتری طراحی شده است).
6-برای اطمینان از باز بودن مسیر آسپیراسیون، نوک نیدل در یک تیوب حاوی 5 میلی لیتر از محیط کشت قرار داده شده و خلاء اعمال شود.
7-برای مشاهده تخمدان و فولیکول ها، پروب اولتراسوند وارد فورنیکس واژن شود و فولیکول های مناسب برای آسپیراسیون شناسایی شوند. وجود عروق خونی در داخل و اطراف تخمدان بررسی شده و یک مسیر مستقیم به درون فولیکول تخمدانی انتخاب گردد.
8-نیدل آسپیراسیون در داخل راهنمای نیدل پروب اولتراسوند قرار داده شود. از پیچ و تاب نخوردن تیوب در هنگام استفاده، اطمینان حاصل شود. دیواره واژن توسط نیدل آسپیراسیون یا نیدل راهنما (در صورت استفاده) سوراخ شود. در صورت استفاده از نیدل راهنما، نیدل آسپیراسیون برای سوراخ کردن فولیکول جلوتر قرار گیرد.
9-به دنبال مشاهده فولیکول مورد نظر در مانیتور اولتراسوند، با استفاده از نیدل راهنما محل قرارگیری فولیکول تنظیم و با یک حرکت سریع، نیدل آسپیراسیون وارد مرکز فولیکول شود. فرورفتگی دسته نشان دهنده قرار گیری نوک مورب نیدل می باشد و نیز موجب سهولت نگهداری نیدل می شود.
10-با اعمال خلاء محتویات فولیکول به داخل لوله جمع آوری آسپیره شود. همزمان با تخلیه فولیکول به منظور کورتاژ دیواره فولیکول نوک نیدل در داخل فولیکول چرخانده شود. در صورت نیاز به فلاشینگ از پروتکل زیر استفاده گردد.
11-مراحل 9 و 10 برای مابقی فولیکول انجام شود. نحوه فلاشینگ فولیکول:
الف) از یک سرنگ استریل غیر توکسیک به همراه بافر فلاشینگ فولیکول استفاده شود. فلاشینگ از مسیر آسپیراسیون انجام گردد.
ب) در حالتی که نوک نیدل در داخل فولیکول تخلیه شده قرار دارد، به آهستگی (با سرعت 1 الی 2 میلی لیتر بر ثانیه) محیط فلاشینگ تا پر شدن مجدد فولیکول تزریق شود.
ج) در صورتیکه نگهدارنده سیلسکونی برداشته شده است مجددا به یک لوله وصل شده و آسپیراسیون محتوای فولیکول انجام گردد.
12- نیدل را خارج نموده و پروب اولتراسند مجددا برای مشاهده تخمدان سمت مخالف وارد شود.
13- مراحل 8 تا 10 تکرار گردد.
14- پس از اتمام آسپیراسیون، نیدل از راهنمای اولتراسوند خارج شده و در بافر فلاشینگ شسته و سپس به روش مناسب اشیاء نوک تیز دور انداخته شود. فرآیند آسپیراسیون تخمک با روش لاپاراسکوپیک
1-بیمار در موقعیت لیتوتومی قرار گیرد.
2-مراحل 2 تا 6 فرآیند آسپیراسیون ترانس واژینال تخمک با کمک اولتراسوند تکرار شود.
3-با کمک راهنمای لاپاراسکوپیک یک بریدگی کوچک روی پوست به منظور کمک به قرارگیری تروکار/کانولا ایجاد گردد.
4-نیدل یا تروکار از طریق دیواره شکم در موقعیت مورد نظر قرار داده شود. در صورت استفاده از تروکار به هنگام قرار گیری کانولا در محل، تروکار برداشته شود.
5-با مشاهده لاپاراسکوپیک، نیدل از طریق کانولای دیواره شکم در محل قرار داده شده و نوک نیدل وارد فولیکول تخمدانی شود.
6-به کمک پمپ خلاء آسپیراسیون و یا فلاشینگ فولیکول برای برداشت تخمک انجام گردد.
7-مراحل 5 و 6 برای فولیکول های باقیمانده و تخمدان به سمت مخالف تکرار شود.
8-زمانی که تعدا مورد نظر تخمک ها آسپیره شدند، نیدل خارج و پس از شستشو به روش مناسب اشیاء نوک دور انداخته شود.
هشدارها
1- در صورت استفاده نادرست، این وسیله می تواند منجر به آسیب های ناشی ار نیدل استیک شود. نکته: برای جلوگیری از آسپیره کردن هوا به داخل نیدل، در صورت امکان نوک آن طی فرآیند در داخل استرومای تخمدان یا فولیکول نگهداری شود. این عمل از آسیب احتمال به تخمک و ایجاد کف درون لوله جمع آوری، جلوگیری می کند. به دلیل احتمال سوراخ شدن دیواره مثانه پر توسط نیدل در زمان آسپیراسیون ترانس واژینال به کمک اولتراسوند، احتمال رخداد هماچوری وجود دارد. این رخداد به صورت خود به خود پس از یک روز بر طرف می شود. در صورتی که نیدل از جداره مثانه عبور کند، احتمال نشت ادرار به محوطه بطنی وجود دارد. در این حالت بیمار می بایست تحت نظر قرار گیرد اما معمولا هیچ عوارض جانبی مرتبط با این رخداد وجود ندارد. در صورت انتقال ناخواسته عفونت از طریق نیدل، احتمال رخداد عفونت مجاری ادراری (UTI)، بیماری التهابی لگن (PID)، عفونت رحم یا التهاب مثانه وجود دارد. خونریزی واژینال در موارد آسپیراسیون تخمک به روش ترانس واژینال گزارش شده است. خونریزی معمولا به راحتی با فشار مستقیم قابل کنتر است.